Αρχική Διαβάστε όλα τα άρθρα... Νέα "Discovery": Ένα Πλοίο με Ιστορία
"Discovery": Ένα Πλοίο με Ιστορία

disvovery_shipΈχει καμία σχέση το σύστημα Discovery της Insights με το πλοίοDiscovery;discovery_history

Μα φυσικά!! Η εταιρεία Insights, τα κεντρικά της οποίας βρίσκονται στην πόλη Dundee, χρησιμοποίησε το όνομα Discovery παρομοιάζοντας το ταξίδι κατανόησης του εαυτού μας με το σύστημα Discovery, με το αναγνωριστικό ταξίδι του πλοίου Discovery στην Ανταρκτική.

Discovery: Το καμάρι της πόλης Dundee της Σκωτίας. Ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, ένα ερευνητικό πλοίο του 19ου αιώνα, στέκεται μόνιμα πλέον αγκυροβολημένο στο λιμάνι και προσκαλεί τους επισκέπτες να τους ξεναγήσει στη περήφανη ιστορία του.

Ήταν το 1901 όταν ο Sir Clements Markman, πρόεδρος του Royal Geographical Society, ξεκίνησε την υλοποίηση του οράματος του, την εξερεύνηση της Ανταρκτικής. Στα ναυπηγεία του Dundee κατασκευάζεται το πλοίο, ορίζεται σαν καπετάνιος ένας νεαρός σχετικά ναυτικός, μόλις 33 χρονών, ο Robert Fakon Scott, ένας άνθρωπος με φαντασία, ενθουσιασμό, ήρεμος αλλά γρήγορος και αποφασιστικός.

Στην αποστολή συμμετέχουν επιστήμονες όπως ο ζωολόγος Edward Wilson, ο βιολόγος Thomas Hodgson, ο γεωλόγος Hartley Ferror, ο φυσικός Louis Bernacchi και ο βοτανολόγος Dr. Reginald Koettlitz.

Τα αποτελέσματα της αποστολής ήταν εκπληκτικά: πάνω απο 500 νέα είδη του θαλάσσιου και ζωϊκού βασιλείου ανακαλύφθηκαν. Εκατοντάδες χιλιόμετρα άγνωστης μέχρι τότε ακτογραμμής χαρτογραφήθηκαν. Μεγάλης επιστημονικής αξίας μετρήσεις για μαγνητικά πεδία και σεισμική δραστηριότητα καθώς και άλλες παρατηρήσεις γεωλογικού χαρακτήρα συνθέτους μια δουλειά η οποία, με την επιστροφή, δημοσιεύεται σε δέκα μεγάλους τόμους. Τα ευρήματα βοήθησαν την επιστημονική κοινότητα στην κατανόηση του περιβάλλοντος της Ανταρκτικής.

discovery_nameΤο Δεκέμβρη του 1903 το πλοίο Discovery "κολλάει" στους πάγους. Είκοσι μίλια πάγων το χωρίζουν απο την ανοιχτή θάλασσα! Το Γενάρη του 1904 δύο άλλα πλοία, το Morning και το Terra Nova, έφτασαν για να ελευθερώσουν το Discovery. Στις 16 Φεβρουαρίου, μετά απο ελεγχόμενες εκρήξεις, ελευθερώνεται και ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής.

Το 1925 πραγματοποιεί την τελευταία του αποστολή και το 1986 θριαμβευτικά επιστρέφει στο λιμάνι του Dundee.