Αρχική Διαβάστε όλα τα άρθρα... Νέα 20 Σεφ, ο Jamie Oliver και το Discovery!
20 Σεφ, ο Jamie Oliver και το Discovery!
Το Fifteen Cornwall είναι ένα πολύ ωραίο εστιατόριο σε μια εκπληκτική τοποθεσία στην Κορνουάλλη. Αποτελεί τμήμα μιας παγκόσμιας κοινωνικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Jamie Oliver το 2002, και μια από τις βασικές του δραστηριότητες είναι να βοηθήσει νέους που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

Το Fifteen Cornwall μαζί με ομάδα από την Insights Discovery δουλέψανε για να φτιάξουνε ένα πρόγραμμα, διάρκειας μιας ημέρας, που θα βοηθούσε τους νέους σεφ να καταλάβουν:
  • Το δικό τους στυλ συμπεριφοράς
  • Την συμπεριφορά των άλλων και πως επιδρά αυτή στην ομάδα
  • Πώς να προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους για βελτίωση της επικοινωνίας

Η αναγνώριση των δικών τους ισχυρών σημείων και αδυναμιών, και η κατανόηση των ισχυρών σημείων και αδυναμιών των άλλων, βοήθησε τους νέους σεφ να φτιάξουν μια πολύ αποδοτική ομάδα εκείνη την ημέρα, αλλά και να μάθουν χρήσιμα πράγματα για την συνέχεια της επαγγελματικής τους καριέρας.

Το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι σεφ δουλεύουν και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μιλώντας μαζί τους μετά, αυτό που πραγματικά θεώρησαν σημαντικό ήταν:
  • Η επίδραση των «πιστεύω»: τόσο σε αυτά που πιστεύουν οι ίδιοι ότι είναι ικανοί να κάνουν όσο και σε αυτά που οι άλλοι πιστεύουν για αυτούς ότι είναι ικανοί. Έλλειψη του «πιστεύω στον εαυτό μου» περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες και το τι μπορεί κανείς να κάνει.
  • Η δύναμη της Ομάδας: Μπορεί να θεωρείται κοινότυπο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα. Ο καθένας ξεχωριστά δεσμεύτηκε στην αρχή του προγράμματος ότι θα λειτουργήσουν σαν «ένας» και δεν θα αφήσουν κανένα να μείνει πίσω. Και πραγματικά το τήρησαν με εντυπωσιακή επιμονή.

«Είμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε με τους μαθητευόμενους του Fifteen Cornwall σε πρόγραμμα προσωπικής αποδοτικότητας. Οι μαθητές έκαναν εκπληκτική δουλειά υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο σε όλη την διάρκεια και βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχία του προγράμματος»
Tinder-Box Business Coaching (Licensed Discovery Practitioner)